Hoe maakt u uw stoffen bank schoon?
Niemand wil vlekken in zijn mooie bank of stoel hebben. Maar gelukkig, betekent dit niet dat u uw bank of stoel opnieuw hoeft te laten stofferen. Met onze Care & Protektion kit beschermt u uw textiel meubels tegen nieuwe vlekken en verwijdert u vlekken binnen handomdraai!

Inhoud:

 

De inhoud van deze kit is genoeg voor het beschermen en schoonmaken van 2 tot 3 zitplekken.

Overige benodigdheden:

 • Stofzuiger of -borstel

 

Instructies schoonmaken van uw bank:

 1. Maak uw gehele bank stofvrij met een stofzuiger of stofborstel. Ga met uw stofzuiger of stofborstel over uw gehele bank heen (incl. kussens en niet zichtbare delen van de bank) tot al het stof en losse vuil is verwijderd.
 2. Test de Textile Cleantex op Kleurbestendigheid op een onopvallende plek van de bank. Schud de fles en draai de dop van de vergrendeling af. Spuit vervolgens, met mate, de Cleantex op de witte badstoffen doek. Dep vervolgens op een onopvallende plek van de bank. Laat de cleantex drogen om te zien of er geen kleurafwijking plaatsvindt.
 3. Reinig het meubel met de Textile Cleantex. Spuit, met mate, de Cleantex op de witte badstoffen doek. Dep vervolgens op de vlek op uw bank.
 4. Laat uw bank drogen. Mocht de vlek na het drogen nog niet (helemaal) verdewenen zijn. Herhaal dan stap 3 nogmaals.

 

Afbeelding met binnen, luie stoel, plaats Automatisch gegenereerde beschrijving    Afbeelding met binnen, luie stoel, plaats Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Instructies beschermen van uw bank:

Heeft u een nieuwe/ongebruikte bank die u wilt beschermen? Dan kunt u deze gelijk behandelen met onze Textile protector. Is uw bank wel al gebruikt/vervuild? Dan adviseren we u om uw bank eerst schoon te maken met de Textile cleanex.

 

 1. Lees de gebruiksaanwijzing. Belangrijk is dat u ten aller tijde de gebruiksaanwijzing leest voor gebruik. Dit om fouten te voorkomen.
 2. Maak uw bank stof en vuil vrij. Zorg ervoor dat uw bank schoon is. Ga hiervoor met een stofzuiger of stofborstel over de bank (incl. Losse kussens).
 3. Verwijder de op van de Textile protector en spuit uw bank in. Verwijde de dop, houd de spuitbus recht op en spuit circa 20 – 30 cm afstand in gelijkmatige banen over uw bank. Neem de tijd om zorgvuldig te werk te gaan zodat u geen plekken overslaat.
 4. Na applicatie minimaal 3 uur blijven ventileren. Zorg ervoor dat er de eerste 3 uur voldoende ventilatie is in de ruimte waar u uw bank heeft ingespoten. De droogtijd kan oplopen tot ± 12 uur.

 

Afbeelding met binnen, persoon, luie stoel, plaats Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Overige tips voor het onderhouden van uw bank:

 1. Behandelde meubelstoffen jaarlijks controleren met een druppel water op een juiste werking van de beschermlaag. De druppel water dient 5 seconden als een parel op de stof te blijven liggen. Bij twijfel de meubelstof altijd nabehandelen met Textile Protector.
 2. Stofzuig uw meubel minimaal elke 1 à 2 weken met de (meestal bijgeleverde) borstel van uw stofzuiger.
 3. Laat geen huisdieren op de bank (dit om beschadigingen van de stof te voorkomen)!
 4. Indien mogelijk, draai uw zitkussen en/of rugkussens elke maand.
 5. Kringen die na het reinigen zijn ontstaan in de stof in z’n geheel vochtig maken en vervolgens droogföhnen (haarföhn).

 

Last van onaangenamen geuren?

Textile Refresher verwijdert onaangename geuren uit alle soorten textiel. De beste oplossing bij het verwijderen van vieze luchtjes in uw meubelstof.

Gebruiksadvies

Toepasbaar op natuurlijke en synthetische vezels. Voor gebruik op een onopvallende plaats testen op kleurechtheid en bestendigheid. Pas na drogen vergelijken. Textile Refresher is licht schuimend. Het oppervlak gelijkmatig inspuiten.
Afbeelding met binnen, luie stoel, plaats Automatisch gegenereerde beschrijving
Droogtijd: 2- 4 uur. Wanneer de geur niet geheel verdwenen is, de behandeling herhalen. Tijdens en na gebruik van het product de ruimte goed ventileren.

Nieuwste blogs

Buy artificial leather for imitation upholstery

Skai leather, a type of faux leather, is often chosen for boot upholstery because of its versatility

Ribcord meubelstof – Alles wat je moet weten!

In de afgelopen jaren heeft ribstof voor meubelstoffering een comeback gemaakt. Bij Big in Fabric informeren we

Stijlvolle kussen op maat laten maken!

Wilt u uw bootkussens, caravan kussens of tuinkussens op maat laten maken? Dan bent u bij Big

Hoe maak je kinderkleding?

Welke stoffen heb je nodig? De basis van het maken van kinderkleding is natuurlijk de stof. Er

Het reinigen van een stoffen bank

Hoe maakt u uw stoffen bank schoon? Niemand wil vlekken in zijn mooie bank of stoel hebben.

Het onderhouden van een kunstleren bank

Je komt het overal tegen; kunstleer. Denk bijvoorbeeld aan jassen, tassen en schoenen. Maar ook veel meubels

Cookies This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.