In de afgelopen jaren heeft ribstof voor meubelstoffering een comeback gemaakt. Bij Big in Fabric informeren we onze klanten graag over onze producten. We krijgen regelmatig de vraag over het verschil in het ribfluweel van vroeger en nu, de samenstelling van ribcord stof en voor welke toepassingen ribstof gebruikt kan worden. Ben je benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Lees snel verder!

Ribfluweel van toen en nu
Het ontstaan van Corduroy stoffen, waaronder de ribstof,  stamt uit de 19de eeuw. In eerste instantie werden de stoffen vooral gebruikt voor werkbroeken voor mannen. Door de weefstijl is de stof erg sterk wat het ideaal maakt om in te werken. Door de toenemende populariteit werd het later ook gebruikt voor onder andere gilets en jassen.

Ribstof is dus eigenlijk ontwikkeld voor kleding. De sterke eigenschappen van de stof maakte het in een later stadium ook mogelijk om autobekleding van te maken. Inmiddels zie je de welbekende ribstof terug in vrijwel alle mogelijke toepassingen.

De samenstelling van ribcord
Hoewel ribstof gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden, vraagt iedere toepassing om zijn eigen samenstelling. Ribcord stof voor kleding bestaat grotendeels uit katoen. Katoen heeft als eigenschap dat het veel vocht opneemt. Dit maakt dat katoen comfortabel te dragen is in zowel winter als zomer. Vaak wordt het katoen gemengd met polyester om de kleur langer mooi te houden. Om de stof rekbaar te maken wordt elastaan toegevoegd. Ribcord stof voor kleding kopen? Je bestelt het eenvoudig in onze shop.

Naast ribcord stof voor kleding, is deze stofsoort ook goed toe te passen in de stoffering van meubels. Zo geef je je bank, fauteuil of poef een traditionele en luxe uitstraling met een brede rib meubelstof en is het fijne ribcord goed toepasbaar voor stoffering van kussens voor onder andere campers en boten. Ribcord meubelstoffen zijn uitermate geschikt voor de volgende toepassingen:

●    Camperstoffering
●    Caravanstoffering
●    Kajuitkussens
●    Autostoffering
●    Kussenhoezen
●    Decoraties
●    Knuffels

De ribcord meubelstoffen in ons assortiment bieden wij enkel aan in 100% polyester of polyester gemengd met nylon. Deze samenstelling heeft een aantal voordelen:

●    Eenvoudig te reinigen
●    Wasbaar
●    Hoge UV-bestendigheid
●    Slijtvast
●    Brandvertragend

Altijd verzekerd van de juiste kleur
Heb je een ribcord stof gevonden die perfect aansluit op je project, maar twijfel je over de kleur? Wij helpen je! Om een goede keuze te kunnen maken sturen we je graag kleurstalen toe. Je kunt zelf tot maximaal vijf kleurstalen kiezen en deze opvragen via het contactformulier op onze website.

Nieuwste blogs

Buy artificial leather for imitation upholstery

Skai leather, a type of faux leather, is often chosen for boot upholstery because of its versatility

Ribcord meubelstof – Alles wat je moet weten!

In de afgelopen jaren heeft ribstof voor meubelstoffering een comeback gemaakt. Bij Big in Fabric informeren we

Stijlvolle kussen op maat laten maken!

Wilt u uw bootkussens, caravan kussens of tuinkussens op maat laten maken? Dan bent u bij Big

Hoe maak je kinderkleding?

Welke stoffen heb je nodig? De basis van het maken van kinderkleding is natuurlijk de stof. Er

Het reinigen van een stoffen bank

Hoe maakt u uw stoffen bank schoon? Niemand wil vlekken in zijn mooie bank of stoel hebben.

Het onderhouden van een kunstleren bank

Je komt het overal tegen; kunstleer. Denk bijvoorbeeld aan jassen, tassen en schoenen. Maar ook veel meubels

Cookies This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.